Kohopenkkien / kasvatuslavojen / lavakaulusten tuunaus

Kohopenkkejä lavakauluksia hyödyntäen rakentaessa pohdittiin, että miten saataisiin mahdollisimman pitkään kestäväksi käsiteltyä kaulukset ilman myrkkyjä.

Vanha, perinteikäs tapa on ollut puun hiillostaminen / pinnan poltto. Nykyään myös lämpökäsittely on yleinen tapa pidentää puumateriaalin ikää ja kestoa.

Vasemmalla käsitellyt, oikealla käsittelemättömät

Vasemmalla käsitellyt, oikealla käsittelemättömät

Ajattelin ottaa hyödyt molemmista irti ja lavakaulukset tuli poltettua toholla pinnoiltaan – ulkonäkö nousi myös aivan eri sfääreihin samalla. Itse tykkään puun vaihtelevista syykuvioista ja oikea puu tuntuu aina maanläheiselle ja lämpimälle.

Kohopenkkien teko on ollut hyvinkin edullista kun alapintaan tulleena erotuskankaana toimii roskalavalta dyykattu hieman repaleinen kevytpeite (ne ei muuten nykyään kestä yhtään mitään, kannattaa suosia PVC kestopeitteitä).

Lavakaulukset on kerätty mm. paikalliselta ’romu-ukolta’ ja paikallisilta yrityksiltä. Kaupassahan kauluksista saisi pulittaa yleensä vähintään 20 euroa kappale ja niistä ei edes tiedä millä ne on käsitelty / maalattu.

Kuluja on muodostunut polttoaineista ja nestekaasusta, jota paloi käsittelyssä. Kokonaiskulut kuitenkin varmasti alle 20 euroa koko projektille kaulusten osalta.

Kierrätys kunniaan ja kun itse viittii tehdä niin kyllä noissa tuntipalkoilleen on taasen päässyt.

Aatami on tiedonjanoinen, nopsasti oppiva ja käsistään kätevä yksilö, jota myös leikkisästi Puuha Peteksi kutsutaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>