Perjantai-illan huumaa

Basilikan koulintaa perjantai-iltana

Basilikan koulintaa perjantai-iltana

Pikkuiset Pasit, eli basilikat, alkoivat kaivata lisää tilaa. Niinpä tuumasta toimeen näin perjantaisen illan ratoksi.

Siementen ensimmäisenä kotina toimi lihojen säilytyksessä käytetty rasia, dyno, jossa basilikat lähtivätkin sankoin joukoin kasvamaan. Tilan käytyä hiljalleen ahtaaksi, kehään hyppäsi hyvin huuhdotut ja kuivatut maito- ja piimäpurkit. Yhdestä purkista saikin kätevästi kaksi säilytysastiaa, kun yläpuolelle malttoi leikata jokaiseen kulmaan lovet, taitella kiinni ja vetää leveällä teipillä kiinni. Kätevää ja edullista!

Myönnettäköön, on sitä tullut tuhlattua kukkaruukkuihinkin, mutta yhtään ei ole tullut  ostettua uutena. Ahkera kirpputorien kiertäminen on tuottanut tulosta ja etenkin kierrätyskeskuksista ruukkuja on saanut todella edullisesti. Kaupan Orthex ruukut tuntuvat kovin tyyriiltä, kun ruukkujen koosta riippuen ostokset ovat maksaneet 0,30-2 euroa kappale.

Kukkaruukkuun on toistaiseksi päätyneet vain ruohosipuli ja tilli. Kaikki muut pikkuiset jatkavat varttumistaan säästetyissä ja saaduissa muovisissa jauhelihan ja kanan säilytysrasioissa, kananmunakennoissa, maito- ja piimäpurkeissa, wc-paperien hylsyissä, smetana-, kermaviili- ja jogurttipurkeissa, dynoissa ja kaupoista saaduissa suklaamunien muovisissa alustoissa. Taimitusvaiheessa onkin hyvä suosia usein jätteeksi päätyviä purkkeja ja rasioita. Ellei niitä kerry itselle, kannattaa kysellä vaikkapa tuttavilta apua.

Kasvatuspurnukoita voi kysyä myös esimerkiksi kaupoista tai ravintoloista. Lähikauppamme lahjoitti pääsiäismunien muoviset aluset mielellään, kun taas kahvilasta ja ravintolasta saimme muovisia sankkoja, maito- ja piimäpurkkeja sekä jokusen dynon.

Ihan vähän vaan alkaisi näyttää sille, että lisääntyvät purnukat tarvitsisivat lisää ikkunapinta-alaa. Asunnosta ei löydy yhtään ikkunalautaa, mutta ehkäpä käsistä kätevä siippani Puuhis tekisi sellaisen jos kauniisti pyydän?

Eeva on pikkuinen peikkotyttö, joka viihtyi lapsena mielummin ukin puuliiterissä kuin prinsessaleikeissä. Järkevän Aatamin vastapainona Eeva elää tunteella. Äidinvaistot ja rakkaus herää keväisin luonnon kanssa kilvan, eikä yksikään mullan alta nouseva taimi säästy lepertelyltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>